/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Vor să modifice calendarul zilelor de odihnă din 2018. Ne-am putea odihni pe 2 ianuarie și munci de 8 martie

06 decembrie 2017, ora 22:03

Același proiect prevede ca ziua de 24 decembrie 2018 să fie considerate zile de odihnă, iar ziua de 15 decembrie 2018 – zile de lucru.

Totodată, se propune instituirea unei vacanțe de Anul Nou în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie.

În nota informativă a proiectului se spune că analizând situația cu zilele de sărbătoare nelucrătoare din statele vecine și din Uniunea Europeană constatăm că, ziua de 8 martie este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare doar în țările din fosta Uniune Sovietică. Nici o țară din Uniunea Europeană nu are o asemenea sărbătoare ca zi nelucrătoare.

Astfel, ca urmare a discuțiilor în grupul de lucru s-a propus ca, în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zile de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova nr.433-XII din 28.12.1990, ziua de 1 mai să fie inclusă la categoria zilelor de sărbătoare, fără a fi declarată zi de odihnă.

Modificarea respectivă va influența pozitiv asupra salariaților. Salariații vor beneficia în perioada sărbătorilor de iarnă de o minivacanță, după exemplu țărilor vecine. Cu atât mai mult, că în această perioadă și copiii (elevii) sunt în vacanță”, se arată în Nota Informativă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram