Premierul Pavel Filip susține că învinuire aduse lui Vladimir Plahotniuc se intensifică în contextul în care Republica Moldova încearcă să aibă o poziție „care ține mai mult de demnitate și verticalitate”.

„Am văzut aceste știri. După cum ați citit și dvs, domnul Plahotniuc e învinuit de ură rasială, ideologică și politică, exact în timpul în care se află într-o vizită în SUA. Eu cred că nu sunt persoana care trebuie să comenteze toate aceste lucruri. Eu cred că în scurt timp va fi mai multă lumină. Nu uitați cerințele noastre și străduințele noastre de a include în ordinea de zi a Adunării Generale ONU și retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, dar și solicitările nostre către Federația Rusă de a nu hărțui politicienii din Republica Moldova și reprezentanții instituțiilor statului atunci când merg în Federația Rusă pentru că au fost umiliți foarte mulți din ei”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că, potrivit Interfax, liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, este suspectat de tentativa de crimă, și de asemenea a fost anunțat în căutare internațională.

În prezent Vlad Plahotniuc se află într-o vizită în SUA, iar purtătorul de cuvânt al Partidului, Vitalie Gamurari, susține că este vorba de o nouă farsă.