/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Dezvăluiri la „Politica”. Renato Usatîi, martor în dosarul în care ar fi urmărit Vlad Plahotniuc

07 decembrie 2017, ora 17:30

„Eu îmi permit să bănuiesc, dar nu este o concluzie, că se invocă o eventuală comitere a unei eventuale infracțiuni împotriva cetățenilor ruși, în afara teritoriului Federației Ruse. În cazul în care este vorba despre extrateritorialitate ar fi fost logic ca toate acțiunile să fie făcute în baza tratatelor internaționale sau convențiilor internaționale”, a declarat avocatul Vitalie Nagacevschi.

„Deci dumneavoastră nu credeți că Vlad Plahotniuc în urma acestui dosar pornit în Federația Rusă va fi introdus în baza Interpol”, a întrebat Natalia Morari.

„Este evident deoarece, ceea ce a făcut Federația Rusă este contrar principiilor generale ale dreptului de procedură penală și în cazul în care adopți hotărâri cu devierea de la prevederile procesual penale, unanim recunoscute la nivel european, este evident că Interpolul se refuză”, a răspuns avocatul.

În cadrul emisiunii, Renato Usatîi, a declarat că are statut de martor în unul din dosarele intentate în Rusia pe numele democratului Plahotniuc. Iar potrivit lui, Plahotniuc ar fi luat măsuri ca să evite răspunderea penală în Rusia: „Au depus de urgență cerere ca să le fie anulată cetățenia rusă și lui Plahotniuc și lui Costea „Barsetca” și la toată lumea, de ce? Băieții au înțeles că mâine poimâine pot fi trași la o parcare, și parcați pe vreo 20-30 de ani înainte”.

„Despre ce dosar este vorba puteți să ne spuneți, dacă nu este vorba despre dosarul Gorbunțov”, a menționat realizatoarea emisiunii.

„- Într-un dosar eu sunt martor. – În care dosar sunteți Martor, în acesta care a fost pornit în Federația Rusă? –
Da. Și în unul în România și unul în Federația Rusă, sigur”, a menționat președintele PN.

Acesta însă a refuzat să ofere mai multe detalii din pretinsa cauză. Presa rusă a scris ieri că Vlad Plahotniuc este cercetat penal pentru omorul a cel puțin două persoane din motive politice, ideologice sau ură religioasă, fiind emis și un mandat de arestare pe numele lui. În același timp, alte surse menționează că democratul este cercetat pentru tentativă de omor. Ulterior, Plahotniuc a fost dat în căutare internațională. Reprezentanții Partidului Democrat au negat toate acuzațiile, declarând că dosarul este o tentativă de intimidare a PD-ului.

Reporter: Sergiu Niculiță

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram