/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Reacții după „furtună” în Parlament. PDM: Vlad Plahotniuc va reveni sigur acasă, dar nu se știe când

missing
07 decembrie 2017, ora 17:45

„Nici nu vreau să comentez informația referitor la deținerea unei sau altei cetățenii a apărut de mai multe ori, care ține de aspectul privat al dumnealui”, a declarat pentru tv8 Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM.

Ieri, ofițerul de presa al Judecătoriei din Rusia, care a emis mandatul de arestare pe numele lui Plahotniuc, declara pentru „Interfax” că demersul a fost atacat la Curtea de Apel. Gamurari a calificat această informație ca fiind una falsă.

„Pentru mine, ca jurist, este destul de straniu că tot acei care au depus comentariul referitor la apariția acestui dosar intentat în Federația Rusă și totodată a fost depus și un apel. Este o informație, care, în viziunea noastră, este o informație falsă sau cel puțin noi nu deținem informații respective la capitolul în cauză”, a adăugat Gamurari.

„Toate aceste lucruri se intensifică de fiecare dată când RM încearcă să aibă o poziție mai mult de demnitate și verticalitate. Nu uitați și despre solicitările noastre către Federația Rusă de a nu hărțui politicienii din RM și reprezentanții instituțiilor statului atunci când merg în Rusia”, a declarat astăzi Pavel Filip.

Dosarul lui Plahontiuc a fost comentat și de aleșii poporului. În timp ce democrații nu-și fac griji de soarta liderului lor, alți deputați așteaptă informații suplimentare.

Vă asigur că d-nul Vlad Plahotniuc se va întoarce în siguranță în Republica Moldova și nici o presă rusă și nici alta nu îl va limita în libera circulație. Credeți-mă, nu există la nivel internațional nici un mandat în acest sens”, a menționat deputatul PDM Sergiu Sârbu.

„Ceea ce putem spune la momentul de astăzi este că există o anchetă pornită în alt stat, de către organele de drept a unui alt stat din Rusia. Ne așteptăm la mai multe detalii”, a adăugat Vlad Batrâncea, deputat PSRM.

„Dacă acest dosar a fost deschis, eu cred că Plahotniuc trebuie să vină măcar cu niște informații și să ne spună unele lucruri”, a subliniat Tudor Deliu, deputat PLDM.

„Dacă și acolo justiția e ca și la noi, atunci oricum o poți vedea în orice instanță. Noi nu avem stat de drept cu atât mai mult în Rusia oricine poate să se ducă și să rezolve, eu nu cred eu”, a adăugat Mihai Ghimpu, deputat PL.

Întrebat când revine Vlad Plahontiuc în Republica Moldova, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a spus că nu este la curent cu asemenea detalii.

Reporter: Beatrice Dornean, Sergiu Niculiță
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram