Șeful statului, Igor Dodon, afirmă că deschiderea la Chișinău a Biroului de Legătură al NATO constituie un prilej de mare îngrijorare. Totodată, susține că graba cu care Guvernul acționează în acest sens „comportă riscuri sporite pentru securitatea națională a statului”. Declarațiile au fost făcute printr-o postare pe o rețea de socializare.

Această activitate distructivă a Guvernului și a majorității parlamentare, nu are menirea să consolideze suveranitatea, integritatea teritorială și independența Republicii Moldova”, mai scrie Dodon.

Șeful statului susține că problemele ce țin de intensificarea colaborării cu blocurile militaro-politice, „trebuie să fie supuse unor largi discuții în cadrul societății. Tendința poporului moldovenesc de a menține neutralitatea statului contribuie la stabilirea unui climat pașnic atât în țară, cât și peste hotarele ei. Scopul nostru este ca Republica Moldova să fie un stat dezvoltat, democratic, stabil și unit”.

Amintim că, biroul de legătură NATO la Chişinău este inaugurat astăzi, iar la eveniment participă și Jens Stoltenberg, secretarul general al organizaţiei de securitate.

În același timp, fracțiunea PSRM organizează în aceste clipe un protest față de deschiderea oficiului de legătură NATO la Chișinău. Mai jos vedeți imagini de la eveniment.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!