/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Vinuri, nuci, miere de albini și fructe uscate din Moldova vor fi expuse în Japonia

08 decembrie 2017, ora 07:15

Ambasadorul Republicii Moldova la Tokio, Vasile Bumacov, a comunicat că organizarea evenimentului are ca scop promovarea pe piața niponă a producției vitivinicole de calitate și a produselor autohtone cum este mierea de albini, nucile şi fructele uscate. Selecția companiilor a fost coordonată pe plan național de către MIEPO. Iar, ambasada a cooperat cu companiile nipone importatoare a vinurilor moldovenești, care în cadrul acțiunii din 18 decembrie să reprezente producătorii ce nu au avut posibilitatea de a se deplasa la Tokio.

La eveniment au fost invitați în jur de 200 de reprezentanți ai companiilor specializate în importul și distribuirea producției vitivinicole și de nișă, reprezentanți ai principalelor rețele de comercializare, dar și mass-media. Totodată, au fost invitați oficiali din cadrul Guvernului, Parlamentului, Ministerului Afacerilor Externe, corpului diplomatic, agențiilor de cooperare internațională.

Producătorii participanți au selectat vinurile la discreția lor, pe care le consideră cele mai reprezentative și competitive pe piața Japoniei. S-a sugerat acordarea unei atenții distincte pentru prezentarea vinurilor roșii, mai populare în Japonia. La fel și spumantul clasic este mult apreciat şi vinurile albe cu buchet mai pronunțat. În contextul evenimentului, va fi organizat și un seminar de prezentare a Republicii Moldova: sectorul agroalimentar, vitivinicol, prezentarea companiilor participante și o recepție de degustare a vinurilor și produselor moldovenești. Participanții vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu calitatea producției autohtone. În cadrul recepției vor fi promovate și bucatele naționale.

Potrivit lui Vasile Bumacov, pe piața niponă, există o tendință clară de creștere a exporturilor vinurilor de calitate moldovenești. Statisticile arată că în anul 2016, Republica Moldova a exportat 106 000 litri de vin în Japonia, plasându-se pe locul 17, o creștere cu 11% față de anul 2015.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram