/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mii de israelieni au manifestat la Tel Aviv împotriva corupţiei şi a premierului Netanyahu

10 decembrie 2017, ora 13:45

Poliţia a estimat că la manifestaţie au participat aproximativ 10.000 de persoane.

Protestele, care au loc săptămânal, au izbucnit în urma iniţierii unor anchete de corupţie ce îl vizează pe premierul Netanyahu. Liderul israelian respinge însă acuzaţiile.

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la oameni de afaceri, iar o altă anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu a încercat să încheie un acord secret cu proprietarul unui cotidian pentru o acoperire favorabilă din partea acestei instituţii media.

Partidul Likud, formaţiunea de dreapta condusă de Netanyahu, a catalogat protestul drept o demonstraţie a activiştilor de stânga şi a îndemnat cetăţenilor israelieni să-l susţină pe premier care luptă să apere Israelul în faţa criticilor internaţionale după decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

În cursul protestelor, participanţii s-au declarat susţinători ai partidelor atât de dreapta, cât şi de stânga. Sâmbătă, unii protestatari au afişat mesaje ca: “Nici de stânga, nici de dreapta (cerem) integritate”, sau “Ne-am săturat de (politicieni) corupţi”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram