/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un grup de inițiativă creează un nou partid: Partidul pentru Drepturile Animalelor

missing
11 decembrie 2017, ora 14:35

Potrivit lui Ion Dron, omul contemporan s-a îndepărtat tot mai mult de natură, creând astfel un dezechilibru structural. Intervenția, de cele mai multe ori brutală, a omului a condus la alterarea ireversibilă a mediului, prin poluarea produsă de toate activitățile umane, iar generațiile viitoare se vor confrunta și mai mult cu consecințele nefaste.

„Cruzimea față de animalele crescute de oameni trebuie să fie împiedicată. Iar metodele de vânătoare și pescuit cauzează suferință extremă, prelungită sau inutilă și trebuie să fie interzise”, a spus avocatul.

Mircea Zgherea, membru al grupului de inițiativă, a spus că a aderat la această mișcare deoarece îi pasă de ceea ce se întâmplă în jur și vrea să se implice activ în rezolvarea problemelor. Potrivit lui, ar fi bine să se promoveze niște norme legislative mai bune pentru protejarea mediului și implicit a sănătății oamenilor.

Un alt membru al grupului de inițiativă, Eugeniu Savca, consideră că în Moldova trebuie să se facă o schimbare de mentalitate în raport cu natura. Potrivit lui, generația tânără nu pleacă din țară din cauza sărăciei, dar din caua un lipsei unui confort social. Dar pentru a atinge un confort social în Moldova trebuie să se dea dovadă de o cultură aparte în raport cu animalele.

Membrii grupului de inițiativă au remarcat că în Moldova nu există o lege care să interzică abandonul animalelor și nici nu a fost ratificată Convenția europeană privind animalele de companie. Ideile expuse în manifest vor fi detaliate în programul Partidului pentru Drepturile Animalelor, care vor și determina orientarea politică a partidului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram