Vor încă un referendum. Socialiștii condamnă decizia CC de modificare a Constituției

11 decembrie 2017, ora 13:51

„Suntem convinși că orice modificare a Constituției țării poate fi făcută doar de către popor printr-un referendum. Regimul de la guvernare, condus de PDM, care cunoaște dorința poporului, în mod intenționat nu dorește organizarea votării și a dezbaterilor publice”, se menționează într-un comunicat de presă al partidului.

Socialiștii susțin că în sondaje, vectoru european este susținut de minoritatea populației țării: „Aceasta a devenit dovada discreditării cursului spre integrare europeană, proclamat timp de 8 ani de autoritățile „pro-europene”, pe fondalul furtului miliardului, sărăcirii populației și plecării din țară a 113 persoane în fiecare zi. Propaganda despre “viitorul luminos european” a fost doar un paravan pentru fărădelegile comise de regimul de la guvernare”.

PSRM susține că CC a devenit în ultimul timp o marionetă a Partidului Democrat și că încalcă repetat Constituția țării. În acest sens, socialiștii îndeamnă majoritatea parlamentară „să nu se teamă de voința poporului și să abordeze problema vectorului geopolitic obligatoriu al țării în cadrul unui referendum național”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram