/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Candu îi va cere lui Dodon să declare ziua de 16 decembrie - Zi de Doliu Național

14 decembrie 2017, ora 15:18

„Astăzi voi face un demers adresat președintelui Igor Dodon pentru a declara ziua de 16 decembrie – Zi de doliu național, pentru a păstra și tradiția lansată foarte frumos de domnul Timofti anul trecut. Dar, luând în considerare și istoria care ne leagă pe noi de Familia Regală, ar fi foarte bine să avem declarată Zi de doliu național în ceea ce ține de decesul, cu regret, al Majestății sale, Regele Mihai I. Sper foarte mult că președintele Dodon va accepta această propunere și sâmbăta vom putea avea Zi de doliu național”, a declarat speakerul.

Menționăm că, președintele Parlamentului a fost la Sinaia pentru a exprima condoleanțe familiei regala și României.

Regele Mihai I va fi înmormântată sâmbătă, 16 decembrie. Potrivit Casei Regale, sâmbătă după scurta ceremonie religioasă şi militară din Piaţa Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional. De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat într-o maşină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte va fi transportat, apoi, de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal”, transmite Casa Regală a României.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram