/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Următoarele etape de valorizare a pensiilor vor fi realizate anticipat, în anul 2018

missing
20 decembrie 2017, ora 11:34

De valorizarea pensiei vor beneficia circa 130.746 de beneficiari de pensie pentru limita de vârstă și circa 21.264 de beneficiari de pensii de dizabilitate. Majorarea pensiilor, ca urmare a valorizării, va fi diferențiată în funcție de anul stabilirii acesteia și de venitul realizat de persoană.

Pentru această măsură sunt necesare sumele de 199,3 milioane lei în cazul pensiilor pentru limita de vârstă și 27,8 milioane lei pentru pensiile de dizabilitate.

O altă modificare aprobată astăzi, este acordarea dreptului la pensie pentru limita de vârstă în condiții avantajoase, pentru persoanele angajate la locuri de muncă nocive și foarte grele. Pentru a beneficia de astfel de pensii, persoanele trebuie să realizeze un stagiu la locurile de muncă încadrate în condiții avantajoase de minim 10 ani, atât pentru bărbați cât și pentru femei, din stagiu complet de cotizare.

Pentru realizarea dreptului la pensie pentru limita de vârstă în condiții avantajoase este necesară anual suma de 1,8 milioane lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram