Avocații lui Șor au depus o cerere în judecată a companiei Kroll la Curtea Supremă din Londra. Primarul de Orhei este convins că „va demasca adevărata activitate a companiei Kroll” și va obține dreptate în instanță socială.

Declarația a fost făcută după ce Banca Națională a publicat sinteza celui de-al doilea raport Kroll în care numele lui Șor și a companiilor acestuia figurează în mai multe ori.

Șor menționează că scopul companiei Kroll este de a denigra la comandă persoane sau structuri întregi și că aceasta a fost acuzată în mod repetat de colectarea ilegală de informații, șantaj, manipularea datelor și investigații la comandă cu rezultate convenite din timp: „Numeroasele indicii sugerează că personal sunt vizat de exact acest tip de comandă. În acest sens, declar în mod oficial că nu am de gând să tolerez în continuare insinuările și abuzurile din partea companiei „ucigașe” Kroll”.

Primarul de Orhei menționează că raportul nu conține informații noi: „Kroll a constatat doar, traducând în limba engleză, informațiile cunoscute deja”.

Sinteza celui de-al doilea raport Kroll are 57 de pagini. Ca și în raportul Kroll 1, în document, de mai multe ori apare numele lui Ilan Șor și a companiilor din „Grupul Șor”.

Foto: Facebook/Ilan Șor

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!