Aflat într-o vizită oficială la Moscova, șeful statului a participat la summit-ului neformal al CSI. În cadrul acestuia, Dodon scrie pe facebook că a avut o discuție cu președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, privind aspectele legate de relațiile bilaterale.

Șeful statului spune că 2018 este unul de importanţă crucială pentru ambele ţări. În Federaţia Rusă urmează să aibă loc alegeri pentru funcția de preşedinte al ţării. „I-am urat domnului Putin victorie în acest scrutin. Îl consider un lider remarcabil în istoria Federației Ruse care a întors ţării sale statutul de mare putere mondială.
În Moldova, la fel, urmează un eveniment foarte important – alegerile parlamentare, de care depinde modul în care se va dezvolta ţara”, scrie Dodon.

De asemenea, președintele afirmă că i-a mulțumit președintelui Federației Ruse pentru ajutorul și sprijinul acordat Moldovei în ultimul an, „în special în procesul de reglementare transnistreană, în soluționarea problemelor ce ţin de exporturile moldovenești pe piața rusească și amnistia migrațională pentru moldovenii care muncesc pe teritoriul Rusiei”.

Totodată, Dodon scrie că „în pofida retoricii anti-ruse și a acțiunilor Guvernului Moldovei și ale majorității parlamentare, relaţiile dintre țările noastre înregistrează o evoluţie pozitivă”, afirmă Dodon.

Amintim că, pe 25 decembrie Igor Dodon a plecat la Moscova la invitația lui Putin.