/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un Centru Prietenos Tinerilor s-a deschis în sectorul Buicani. Va oferi servicii medicale și sociale gratuite

missing
27 decembrie 2017, ora 06:49

În acest sens, marți, 26 decembrie, a fost inaugurat Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „AMIGOS”, din cadrul IMSP Asociaţia Teritorială Buiucani.

În cadrul centrului se vor presta servicii de asistenţă şi consiliere psihologică, servicii de diagnosticare şi consultanţă medicală (pediatru, ginecolog, dermatovenerolog, urolog), servicii de asistenţă socială și consultanţă juridică.

Aici vor activa specialiști în domeniile: pediatrie, ginecologie, dermatovenerologie, urologie și juridică. Centrul va oferi servicii prietenoase tinerilor la nivel local, cu accent pe nevoile celor mai dezavantajați, inclusiv tinerii cu dizabilități, șomeri, din familii nevoiașe sau afectate de migrație.

Suplimentar de serviciile Centrului pot beneficia părinţii ce vor avea sau au copii, lucrătorii instituţiilor de învăţământ, alte instituţii şi ONG interesate de sănătatea tinerei generaţii.

„Sperăm că Centrul „AMIGOS” va deveni o casă amicală pentru tinerii din Buiucani, unde fiecare copil și adolescent va fi ajutat să găsească răspunsuri la întrebările care îi frământă și să rezolve problemele cu care se confruntă”, a spus directorul IMSP AMT Buicani, Liliana Iașan.

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „AMIGOS”este amplasat în incinta Centrului Medicilor de Familie nr. 4 (mun. Chişinău, str. Ion Creangă, 24). Menționăm că în toată țara au fost dezvoltate 47 de centre prietenoase tinerilor, iar 5 dintre acestea activează în municipiul Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram