/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Comercializau droguri într-un local din sectorul Ciocana. Trei tineri au fost reținuți

missing
27 decembrie 2017, ora 10:35

În urma investigațiilor s-a stabilit că suspecții au creat o schemă de comercializare a drogurilor și răspândirea acestora prin intermediari către consumatorii finali. Drogurile erau comercializate din incinta unui local din sectorul Ciocana, dar și de la domiciliul acestora.

Astfel, timp de două luni de monitorizare a grupului infracțional, doi membri au fost reținuți în flagrant în incinta localului din sectorul Ciocana în momentul comercializării drogurilor, iar al treilea a fost reținut la domiciliul său.

În urma perchezițiilor automobilelor, domiciliilor și garajului care era drept depozit și laborator, au fost depistate aproximativ o jumătate de kg de marijuană hidroponică, peste un kg de produse etnobotanice și materie primă, soluție și obiecte destinate producerii drogurilor, cântar la scară mică, mai multe pliculețe de tip zip – lock în care erau ambalate dozele de drog pentru ulterioara comercializare.

La fel, au fost ridicați bani proveniți din activitatea criminală desfășurată: 105 000 lei, 1 280 euro și 1 600 dolari SUA, 4 600 hrivne. Niciun suspect din cei reținuți nu este angajat în câmpul muncii.

Valoarea totală a stupefiantelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit este de aproximativ 80 000 lei, 5gr de produse etnobotanice fiind vândut la prețul de 200 lei, iar 2gr de marijuană la prețul de 150 lei.

Toate persoanele au fost reținute în baza art. 166 Cod procedură penală, fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram