/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Alegeri prezidențiale în Rusia: Putin își poate începe campania electorală

missing
28 decembrie 2017, ora 14:56

De asemenea, CEC-ul rus a înregistrat reprezentanții autorizați ai lui Putin pe probleme financiare și a permis deschiderea unui cont special la Sberbank pentru a colecta semnături în sprijinul candidatului. Reprezentanții autorizați ai grupului de inițiativă sunt Oksana Druzhinina, Alexey Ermakov, Serghei Kabișhev, Andrei Tikhomirov și Nadezhda Chuchelina, anunță Interfax. Comisia a înregistrat, de asemenea, un reprezentant autorizat al lui Putin pentru chestiuni financiare, acesta este Natalia Orlova. Grupul de inițiativă va trebui să colecteze 300 de mii de semnături.

Înainte de ședința din 28 decembrie, președintele CEC-ului rus, Ella Pamfilova, a declarat că, începând cu 18 decembrie, comisia a primit notificări de la 21 de partide privind nominalizarea candidaților la alegeri și alte 30 de persoane și-au înaintat candidaturile.

„Șase partide au trecut cu succes procedura de înregistrare pentru reprezentanții lor. Cinci candidați nominalizați de partide și-au deschis deja conturi electorale speciale. Toți au dreptul să-și desfășoare pe scară largă campania electorală, în limitele prevăzute de lege”, a adăugat ea. Pamfilova a menționat candidatul din partea partidului LDPR, Vladimir Jirinovski, care a trecut deja prima etapă de înregistrare „și a trecut la a doua etapă”. După cum citează Interfax, în zilele următoare CEC-ul rus va lua în considerare documentele necesare pentru numire de la încă șapte partide.

De asemenea, CEC-ul rus a menționat că au primit documentele de la șase candidați pentru înaintarea la alegerile prezidențiale din 2018, la trei li s-a refuzat înregistrarea, iar documentele de la ceilalți trei urmează a fi examinate. Printre cei cărora li sa refuzat înregistrarea la alegeri este și politicianul Alexei Navalny. CEC s-a referit la existența unei condamnări restante pentru o infracțiune gravă. Opoziționistul a cerut apoi o grevă electorală și a promis că pe 28 ianuarie va organiza o acțiune de amploare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram