Igor Dodon ar putea fi suspendat temporar din funcție din nou. După ce ieri un grup de deputați au depus o sesizare privind refuzul repetat al președintelui Igor Dodon de a semna decretele de numire în funcție a noilor miniștri, Curtea Constituțională a anunțat că o va examina pe 2 ianuarie.

Grupul de deputați a cerut Curții să constate circumstanțele care justifică instituirea interimatului funcției de președinte.

Potrivit Constituției, președintele poate refuza o singură dată propunerea premierului. Anterior, șeful statului a refuzat să-l învestească în funcție pe ministrul Apărării Eugen Sturza. Decretul a fost semnat atunci de șeful Parlamentului Andrian Candu, în calitate de președinte interimar.

Săptămâna trecută, Vlad Plahotniuc a anunțat remanieri la Guvern, menționând că va aduce în cabinetul de miniștri 7 „tehnocrați”. În lista lui Plahotniuc se regăsesc cei doi foști prim-miniștri, care au semnat garanțiile bancare pentru creditarea băncilor devalizate în timpul celebrului „jaf al secolului” – Iurie Leancă și Chiril Gaburici, dar și ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase – toți trei provenind din echipa PLDM.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!