/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

TOP 17 cele mai citite articole pe TV8.MD în 2017

missing
31 decembrie 2017, ora 12:42

1. /DOC/ Structura noului an școlar: Orarul lecțiilor şi al vacanțelor din anul de învățământ 2017-2018

Anul de studii în învățământul general începe la 1 septembrie. Conform articolului 22 din Codul Educației, durata anului de studii este de 33 de săptămâni în învăţământul primar și de 35 de săptămâni în învăţământul gimnazial şi liceal, repartizate pe semestre relativ egale. În clasele terminale a IX-a şi a XII-a, durata anului de studii este de 34 de săptămâni.

2. Dureros! O tânără de 26 de ani, mămică de gemeni, a decedat în Germania. Soțul cere ajutor pentru a o aduce acasă

În februarie a fost diagnosticată cu cancer de ficat, în martie a început lupta cu boala, iar pe 3 august s-a stins din viață, în ziua în care planifica să își boteze gemenii de doar un an și nouă luni. Acesta este povestea Doinei, o tânără de doar 26 de ani care și-a lăsat familia îndurerată. Soțul acesteia, care a rămas singur cu doi copii cere ajutorul celor cu inimă mare pentru a-i aduce corpul neînsuflețit acasă.

3. Curtea Constituțională a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcție

Șeful statului, Igor Dodon, a fost suspendat din funcție. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Constituțională a Republicii Moldova care a hotărât că refuzul președintelui Igor Dodon de a semna decretul de numirea a ministrului Apărării este motiv de a fi suspendat temporar din funcție.

4. /FOTO. VIDEO/ Așteptări versus realitate. Bradul călător a ajuns la Chișinău și a fost instalat în PMAN

După două zile de peripeții și drum anevoios, bradul de Crăciun a ajuns în această noapte la Chișinău. Pomul a fost instalat în centrul oraşului Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acestuia însă îi lipsesc mai multe crengi, iar cel mai probabil muncitorii de la Spații Verzi le vor înlocui pe cele ce lipsesc. Actualmente nu se cunoaște când acesta va fi inaugurat.

5. /FOTO/ Lista absolvenților care au refuzat diplomele de onoare oferite de președintele Dodon

Mai mulți absolvenți de liceu au declarat astăzi pentru TV8 că au refuzat invitația președintelui Dodon de a participa la evenimentul de înmânare a de Diplome de Onoare pentru o sută cei mai buni elevi din Moldova.

6. /VIDEO +18/ Imagini ce demonstrează că Braguța a fost bătut cu bestialitate de către colegii de celulă

Noi imagini care arată că Andrei Brăguță a fost bătut cu bestialitate în izolator au fost date publicității astăzi de către Procuratură. Instituția menționează că, trei inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi patru deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu Andrei Braguţa, vor compărea pe banca acuzaţilor. Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat dosarul de învinuire a celor şapte în judecată.

7. /FOTO/ Portugalia: Se caută familia unui moldovean, internat într-un spital. Bărbatul a suferit două operații la cap și și-a pierdut memoria

Un bărbat a ajuns în stare gravă la un spital din Portugalia, după ce a fost găsit pe 18 octombrie în localitatea Vale De Amorreira/Moita.

8. /VIDEO/ Detalii șocante privind crima de la Verejeni. Rudele copilului omorât susțin că acesta a fost aruncat în fântână de tatăl adolescentului care l-a împușcat

Crimă cu multiple semne de întrebare. La doar câteva zile de la moartea băiatului de șase ani din localitatea Verejeni, rudele acestuia fac dezvăluiri de-a dreptul șocante. Apropiații copilului omorât susțin că în noaptea tragediei, l-au urmărit pe tatăl minorului care a tras. Acesta s-ar fi plimbat toată noaptea cu mașina în jurul satului, iar în portbagaj ar fi avut un sac pe care, ulterior l-ar fi aruncat într-o fântână. Rudele băiatului împușcat cred că în sac era corpul neînsuflețit al copilului, iar vinovații încearcă să mușamalizeze cazul. Echipa TV8 nu a reușit să vorbească cu cei doi acuzați, aceștia aveau poarta încuiată. Procurorii susțin în continuare că băiatul împușcat ar fi fost scăpat accidental în fântână. Micuțul de numai șase ani a fost înmormântat astăzi, chiar de ziua sa de naștere.

9. /FOTO/ Ea este eleva care a refuzat Diploma de Onoare a Președintelui Dodon

Igor Dodon a invitat astăzi o sută dintre cei mai buni absolvenți din întreaga țară pentru a le înmâna Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova. Evenimentul s-a organizat în cadrul festivalului „Generația Viitorului” organizat de către președinte. Una dintre absolvente, însă, a refuzat. Este vorba despre Mihaela Ungureanu, originară din Chișcăreni, Bălți.

10. Dar din dar se face rai. A donat o parte din banii colectați pentru a salva viața unei fetițe

Cazul lui a sensibilizat o mulțime de oameni care i-au întins o mână de ajutor. Poveste lui Vasile, care și-a pierdut soția acum câteva zile și a rămas singur cu doi copii a făcut înconjurul lumii, iar suma de care a avut nevoie s-a strâns în doar câteva ore. Avea nevoie de bani pentru a-i aduce corpul neînsuflețit acasă, dar și pentru a supraviețui o perioadă. Deși banii nu o mai pot întoarce pe cea pe care o iubește, Vasile a hotărât să salveze o altă viață.

11. /FOTO/ Bomboanele moldovenești pe rafturile magazinelor din SUA. Iată cât costă dulciurile în California

Cel mai mare producător de dulciuri din Republica Moldova, fabrica „Bucuria” din Chișinău, se bucură de popularitate și peste ocean. Un utilizator al platformei Facebook, Serghei Martiniuc, a postat mai multe fotografii cu bomboanele, napolitanele și biscuiții companiei Bucuria ce pot fi achiziționate într-un magazin din California.

12. /VIDEO/ „Chef pe timp de ciumă”. Petrecere în post pentru preoți… cu jurnaliști îmbrânciți

Au chefuit fără remușcări chiar în post. Zeci de preoți s-au adunat la un restaurant din capitală, unde au sărbătorit ziua de naștere a Arhimandritului Nicolae Roșca, duhovnicul Mănăstirii „Ciuflea”. Invitații, veniți în sutane și cu mașini de lux, au fost întâmpinați cu fanfara Ministerului de Interne. Partea muzicala a festivității a fost asigurată de maestrul Nicolae Botgros și membrii formației Brio Sonores.

13. Valeria Bratu, încă o absolventă care a refuzat Diploma de Onoare din partea Președintelui Dodon

Încă o elevă a refuzat invitația lui Igor Dodon de a veni la Președinție pentru a primi Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova. Este vorba despre Valeria Bratu, tânără din Slobozia Mare, raionul Cahul. Aceasta a absolvit Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. Contactată de tv8.md, Valeria ne-a spus că-i pare rău că inițiativa vine din partea președintelui, care insistă asupra anulării bacului și nu din partea Ministerului Educației.

14. /VIDEO/ Schimb de replici dure la Primărie. Radu: „Ieșiți afară. Sunteți surd sau ce? Eu sunt șeful dvs”

Discuții aprinse între Silvia Radu și Oleg Poiată, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicații. Primarul interimar s-a declarat nemulțumit de prezentarea făcută de Poiată cu privire la soluțiile de fluidizare a traficului rutier în Chișinău.

15. /VIDEO/ Schimb de replici dure la Primărie. Radu: „Ieșiți afară. Sunteți surd sau ce? Eu sunt șeful dvs”

Discuții aprinse între Silvia Radu și Oleg Poiată, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicații. Primarul interimar s-a declarat nemulțumit de prezentarea făcută de Poiată cu privire la soluțiile de fluidizare a traficului rutier în Chișinău.

16. /FOTO/ Cinci vacanțe în șapte luni de mandat. După Iran, Dodon a revenit cu familia în Grecia

Dacă nu e petrecere, atunci e vacanță. Așa își petrece vara președintele Igor Dodon. După ce a mers împreună cu câțiva colegi socialiști pe muntele Athos, șeful statului și-a luat liber pentru a se odihni în Grecia cu cei trei feciori și postează fotografii pe Facebook.

17. Tânăra dispărută la Țipova a fost găsită moartă lângă o cascadă

Irina Cacialova, femeia de 31 de ani, care a dispărut la Țipova pe 10 septembrie, a fost găsită fără semne de viață lângă o cascadă din regiune. Salvatorii au reușit să o găsească cu ajutorul unui adolescent local care cunoște împrejurimile. Corpul neînsuflețit a fost descoperit la ora 13:29, lângă Cascada Moartă, o zonă periculoasă din această zonă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram