Primarul orașului Orhei Ilan Șor, a primit cadou de Revelion un câine - un pui de Akita Inu, pe care edilul nu l-a lăsat din brațe în timpul unei ședințe foto. Cadoul i-a fost oferit chiar de către soția acestuia, interpreta Jasmin.

„Am decis să marchez anul câinelui ca o decizie importantă. Întreaga mea familie a vrut de mult timp să-mi aducă un prieten ciufulit, și doar eu am fost împotriva lui, pentru că mi-a fost frică de câini de mică! De toți, chiar și de cei mai mici …. Așa că am prins la curaj și am decis să-i fac cadou soțului și copiilor un câine. Probabil că toți vă amintiți de Hachiko? Copilul nostru Valdai este de aceeași rasa – Akita-Inu”, a scris pe contul său de Instagram interpreta Jasmin.

Numele cățelului se trage de la denumirea „Podișului Valdai” (rusă Валда́йская возвы́шенность or Валда́й) – o unitate fizico-geografică, acoperită cu păduri de foioase și conifere, situată în partea central-nord-vestică a Rusiei.

Șor și-a petrecut noaptea dintre ani în sânul familiei, alături de soție și copii săi. Interpreta rusă a ținut să imortalizeze ultimele ore din 2017 prin intermediul unei ședințe foto tematice.

Reamintim că, Ilan Şor a fost condamnat pe 21 iunie, de prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare de tip semiînchis. Hotărârea de condamnare însă nu este definitivă, fiind aşteptată cea executorie a Curţii de Apel Chişinău. Până atunci, Ilan Şor se va afla în libertate, deoarece judecătorii nu i-au putut elibera un nou mandat de arest primarului de Orhei, pe motiv că el s-a aflat deja un an în arest, iar conform legislaţiei, termenul de arest nu poate fi mai mult de un an.