/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Ucraina a introdus controlul biometric la frontieră. Cum vor traversa hotarul moldovenii care au pașapoarte simple?

missing
02 ianuarie 2018, ora 12:05

Astfel, Poliția de Frontieră precizează că condițiile de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova în Ucraina rămân neschimbate.

Potrivit prevederilor Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind călătoriile fără vize ale cetățenilor, cetățenii moldoveni au dreptul de a intra, tranzita și ieși de pe teritoriul Ucrainei în baza documentelor de călătorie prevăzute în Anexă la Acord.

Respectiv, pașaportul cetățeanului Republicii Moldova biometric sau non-biometric este valabil pentru călătorii pe teritoriul Ucrainei.

Menționăm că, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a semnat un decret privind introducerea sistemului de control biometric al persoanelor la punctele de trecere a frontierei începând de la 1 ianuarie 2018. Potrivit decretului, Ucraina va strânge date biometrice de la străinii care trec frontiera, în scopul consolidării securităţii sale naţionale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram