/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Curtea Constituțională decide dacă îl suspendă pe Igor Dodon din funcția de președinte al Republicii Moldova

02 ianuarie 2018, ora 12:45

Un grup de deputați din Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind constatarea circumstanțelor ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al R. Moldova pentru numirea noilor membri ai Guvernului.

Acum două săptămâni, Vlad Plahotniuc a anunțat remanieri la Guvern, menționând că va aduce în cabinetul de miniștri 7 „tehnocrați”. În lista lui Plahotniuc se regăsesc cei doi foști prim-miniștri, care au semnat garanțiile bancare pentru creditarea băncilor devalizate în timpul celebrului „jaf al secolului” – Iurie Leancă și Chiril Gaburici, dar și ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase – toți trei provenind din echipa PLDM.

Reamintim că, Igor Dodon a mai fost suspendat din funcție în procedura de numire a ministrului Apărării, Eugen Sturza, candidatura căruia a fost respinsă de către șeful statului în două rânduri. Interimatul temporar a fost exercitat de cătrel Andrian Cându, care a semnat decretul de numire al lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram