Mai multe curse aeriene au fost reținute și anulate astăzi din cauza ceţii dense, care s-a lăsat în dimineața zilei asupra Aeroportului Internaţional Chişinău, transmite MOLDPRES.

Serviciul informaţii de la aeroport a precizat pentru agenție că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cursa spre Istanbul a fost anulată, iar cea spre Moscova va decola cu o întârziere de o oră.

În acelaşi timp, există întârzieri de aproape o oră la aterizarea cursei din Moscova, iar cea din Istanbul a fost anulată.

Reprezentanți ai Aeroportului Internaţional Chişinău au specificat pentru MOLDPRES că, până în prezent, nici o cursă nu a fost redirecționată. „Alte schimbări pentru ziua de astăzi nu sunt preconizate”.

Solicitat de agenție, șeful Centrului prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a menționat că ceața se va dispersa complet pe parcursul zilei: „Vom mai avea ceață în orele de noapte și în dimineața zilelor de sâmbătă și duminică a acestei săptămâni”.

Potrivit meteorologilor, astăzi se prevede cer variabil. Pentru următoarele zile sunt prognozate temperaturi minime de până la plus 2 grade Celsius, noaptea, și maxime de până la plus 8 grade Celsius, ziua.