Seulul şi Phenianul au ajuns la un acord pentru a purta săptămâna viitoare discuţii la nivel înalt privind potenţiala participare a Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, dar şi despre modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale, relatează site-ul agenţiei Yonhap, potrivit Mediafax.

Baik Tae-hyun, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Unificării, a declarat că Phenianul a transmis prin fax un document către Guvernul de la Seul prin care şi-a dat acordul pentru discuţiile ce vor avea loc săptămâna viitoare.

Această decizie a Phenianului vine după ce Kim Jong-un s-a arătat deschis să trimită o delegaţie la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud şi după ce acesta a precizat că este dispus să poarte discuţii cu Seulul pe această temă. De asemenea, acest anunţ vine după ce SUA şi Coreea de Sud au convenit să amâne exerciţiile militare programate pentru luna februarie.

Ultimul dialog dintre Seul şi Phenian a avut loc în decembrie 2015. Iniţiativa reluării dialogului a aparţinut Coreei de Sud.