Poliția s-a autosesizat și a inițiat un proces penal pe marginea cazului tinerei care ar fi avortat singură în toaleta Institutului Mamei și Copilului. Până la acest moment la poliție nu a parvenit nicio plângere din partea tinerei de 19 ani, care momentan nu se află în țară.

„Poliția s-a autosesizat din materialele apărute în mass-media. La moment acumulăm toate probele și urmează să obținem și o declarație din partea tinerei. Cazul se examinează sub aspectul încălcării din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale”, a declarat pentru TV8 Natalia Stati, ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei.

După ce tânăra și-a povestit istoria pe rețele sociale și Ministerul Sănătății și instituția vizată s-au autosesizat și au anunțat că a fost inițiată o anchetă pe cazul dat.

Menționăm că, un mesaj anonim a devenit viral pe Facebook în care o femeia descrie prin ce chinuri groaznice ar fi trecut acum două săptămâni, după ce medicii din instituția medicală i-au prescris o naștere provocată artificial.

Tânăra a confirmat pentru TV8 autenticitatea scrisorii publicate sub anonimat pe Facebook, în care povestește cu lux de amănunte cum a fost lăsată acum două săptămâni să nască în veceul instituției medicale. Detalii AICI.