/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

În Moldova va fi creat Registrul național al emisiilor și transferului de poluanți

06 ianuarie 2018, ora 08:33

„Prin prezentarea publică a informațiilor privind emisiile poluante ne propunem să sporim conștientizarea principalelor surse de amenințare la adresa sănătății și mediului și să îndemnăm publicul să ia parte în procesul decizional legat de astfel de amenințări. Concomitent, crearea registrului național de poluanți va obliga agenții economici să elaboreze rapoarte anuale privind emisiile și transferurile de poluanți, ceea ce va oferi un stimulent pentru reducerea nivelului de poluare și pentru promovarea sistemelor de producție mai ecologice și a unor comunități și ecosisteme mai sănătoase”, a menționat Svetlana Bolocan, șefa Direcției politici de management al deșeurilor și substanțelor chimice.

Managerul Oficiului Prevenirea Poluării Mediului, Tatiana Țugui a menționat, că la nivel naţional, deja a fost elaborat regulamentul și conceptul tehnic al Sistemului Informațional Automatizat REPT, iar activitățile din anul 2018 urmează a fi axate pe elaborarea și aprobarea Ghidului privind aplicarea metodologiilor și tehnicilor de calcul, continuarea instruirilor tematice cu agenții economici, precum și pilotarea Sistemului Informațional Automatizat REPT, pentru a asigura întocmirea raportului cu privire la emisiile și transferul de poluanți pentru anul 2017 către secretariatul Convenției Aarhus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram