În ajunul Crăciunului pe stil vechi Poliția Capitalei vine cu recomandări în adresa cetăţenilor, privind combaterea şi prevenirea furturilor din apartamente şi case la sol, furturilor din buzunare, precum şi a furturilor din automobile.

Recomandările de prevenire a furturilor din buzunare:

– Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi atenţie persoanelor cu comportament suspect lîngă dvs.
– Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport.
– Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
– Nu păstraţi banii în buzunarele din spate.

Recomandările de prevenire a furturilor din apartamente şi case la sol:

– Instruiţi copiii să reacţioneze promt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre fatpul că, sunt prieteni sau colegi de serviciu, şi au venit după cheile locuinţei sau bunuri materiale din casă.
– Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă (veselă, detergenţi, bijuterii, etc.) , aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura.
– Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter, se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj metalic sau sistem de alarmă la ferestrele expuse pericolului de escaladare.

Recomandări de prevenire a furturilor din automobile şi accesorii.

– Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
– Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.
– Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.
– Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

Dacă aţi sesizat o infracţiune sau contravenţie, apelaţi imediat la serviciul specializat 902.