/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Salariu „decent” și echipament performant. Ce solicită tinerii când se angajează la muncă

missing
07 ianuarie 2018, ora 11:12

Salariul „decent”, „bun”, „adecvat”, „plătit la timp”, „stabil” este cea mai des întâlnită condiție – fiecare al treilea tânăr a oferit un astfel de răspuns la întrebarea deschisă despre condițiile de muncă dorite.

Graficul de lucru se situează pe locul doi în topul de condiții de muncă solicitate de către tineri, printre răspunsurile la întrebarea deschisă. Cel mai des ei spun că și-ar dori un grafic flexibil de muncă. Mai mulți au dat un răspuns laconic – „8 ore”. Au fost și răspunsuri mai desfășurate – „5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi, minimum 2 zile de odihnă, cu o oră de prânz”.

Având gadgeturi de ultima generație, tablete, note-book-uri încă de la școală, tinerilor le este probabil cel mai greu să accepte tehnica învechită de oficiu, pe care o oferă o bună parte a joburilor de oficiu în sectorul de stat. Dar și în cazul joburilor de producere, ei se așteaptă că echipamentul va fi unul nou.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram