Salariu stabil și „decent”, orar de muncă flexibil cu ore normate, echipament performant - sunt cele mai solicitate condiții în rândul tinerilor căutători de locuri de muncă. Dar, din această listă nu lipsesc „mașina de serviciu”, „birou personal” și „oficiu cu o ambianță plăcută, decor viu, cu elemente de culori aprinse, care să ridice dispoziția”. Cel puțin așa arată datele unui sondaj realizat de Magenta Consulting.

Salariul „decent”, „bun”, „adecvat”, „plătit la timp”, „stabil” este cea mai des întâlnită condiție – fiecare al treilea tânăr a oferit un astfel de răspuns la întrebarea deschisă despre condițiile de muncă dorite.

Graficul de lucru se situează pe locul doi în topul de condiții de muncă solicitate de către tineri, printre răspunsurile la întrebarea deschisă. Cel mai des ei spun că și-ar dori un grafic flexibil de muncă. Mai mulți au dat un răspuns laconic – „8 ore”. Au fost și răspunsuri mai desfășurate – „5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi, minimum 2 zile de odihnă, cu o oră de prânz”.

Având gadgeturi de ultima generație, tablete, note-book-uri încă de la școală, tinerilor le este probabil cel mai greu să accepte tehnica învechită de oficiu, pe care o oferă o bună parte a joburilor de oficiu în sectorul de stat. Dar și în cazul joburilor de producere, ei se așteaptă că echipamentul va fi unul nou.