/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Exporturile de gaze ale Gazprom au atins în 2017 valori record

08 ianuarie 2018, ora 07:15

De asemenea, Alexei Miller a informat că producţia de gaze naturale a Gazprom a crescut anul trecut cu 12,4% până la 471 de miliarde metri cubi.

Conform acestuia, „2017 a fost anul în care Gazprom a stabilit un nou record la capitolul exporturi”.

„Potrivit datelor preliminare, în 2017, compania furnizat o cantitate de 193,9 miliarde metri cubi de gaze către ţările care nu sunt membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI). Este vorba de o cantitate cu 14,6 miliarde metri cubi (8,1%) peste precedentul record de 179,3 miliarde metri cubi înregistrat în 2016”, a declarat directorul Gazprom.

Săptămâna trecută, directorul general adjunct de la Gazprom, Alexander Medvedev, a declarat şi el că în 2018 grupul controlat de statul rus intenţionează să exporte în Europa cel puţin 180 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Un astfel de volum ar fi al doilea cel mai mare din istoria companiei, după cel record de peste 190 de miliarde metri cubi preconizat a fi atins în 2017.

Oficialii Uniunii Europene sunt decişi să diversifice sursele de aprovizionare cu energie şi să reducă dependenţa de Rusia şi, în acest sens, promovează extinderea porturilor capabile să primească nave care transportă gaze naturale lichefiate din SUA.

Gazprom asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. Grupul rus aprovizionează Europa cu gaze naturale prin trei rute principale: conductele din Ucraina, ruta Yamal-Europe, via Belarus şi Polonia, precum şi gazoductul Nord Stream, care face legătura între Rusia şi Germania, via Marea Baltică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram