/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un bug de pe Facebook le-a permis publicitarilor să vadă numerele de telefon ale utilizatorilor

08 ianuarie 2018, ora 14:06

Facebook a rezolvat problema pe 22 decembrie şi a plătit o recompensă de 5.000 de dolari echipei de cercetători din SUA, Franţa şi Germania care a descoperit vulnerabilitatea la sfârşitul lunii mai a anului trecut.

Compania susţine că nu are dovezi care să arate faptul că cineva a folosit această vulnerabilitate.

Aceasta nu era uşor de exploatat. Bug-ul se găsea în platforma Custom Audiences, care le permite furnizorilor de publicitate să încarce date anonime despre clienţi (printre care adrese de e-mail şi numere de telefon) şi apoi să le furnizeze acestora reclame personalizate pe baza acestor informaţii. Când erau încărcate liste diferite, sistemul arăta treptat (câte o cifră o dată), numerele de telefon ale clienţilor pentru care era furnizat doar e-mailul.

Procedura era una dificilă şi era nevoie de câteva zile doar pentru a încărca listele. Obţinerea unui număr de telefon pentru o adresă de e-mail dura 20 de minute.

Facebook a anunţat că a plătit recompense în valoare de aproape 1 milion de dolari anul trecut cercetătorilor şi hackerilor etici care au descoperit vulnerabilităţi în serviciile sale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram