Regiunea transnistriană se pregătește pentru organizarea procesului de votare pentru alegerea președintelui Rusiei pentru cetățenii ruși care locuiesc pe teritoriul din stânga Nistrului, informează serviciul de presă al CEC-ului din așa zisa republică.

Astfel, pe teritoriul transnistriei pentru alegerea președintelui Federației Ruse urmează să fie deschise 24 de secții de votare, cu două mai multe față de alegerile parlamentare pentru Duma de Stat din 2016.

Potrivit novostipmr.com, la sfârșitul lunii decembrie șeful comisiei electorale centrale din pmr s-a întâlnit cu conducerea și personalul Ambasadei Rusiei în Moldova. În baza ordinelor date de CEC-ul din pmr au fost verificate locațiilor pentru vot, iar comisiile electorale teritoriale au venit cu propuneri pentru spațiile, în care să fie deschise secții de votare.

De asemenea, autoritățile din transnistria împreună cu Ambasada Rusiei în Republica Moldova planifică elaborarea unui set de măsuri pentru informarea populației. În mod obligatoriu se vor realiza și răspândi invitații la alegeri. Acestea vor fi puse trimise prin poștă, publicate la intrările blocurilor de locuit și răspândite în locurile publice.

Alegerile pentru președintele Rusiei vor avea loc pe 18 martie 2018. Menționăm că, printre persoanele înscrise în cursa prezidențială din Rusia se numără Vladimir Putin, actualul președinte al Federației Ruse, și jurnalista rusă Ksenia Sobciak.