Compania Naţională de Asigurări în Medicină anunţă că au fost remediate problemele tehnice apărute la achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM). Astfel, achitarea primei de asigurare este posibilă la oficiile poştale şi de pe orice dispozitiv conectat la internet.

După înlăturarea defecțiunilor tehnice, prima AOAM poate fi achitată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay. Acesta este accesibil atât la oficiile poștale, cât și la orice terminal de plată sau dispozitiv (computer, telefon, tabletă etc.) conectat la internet.

Menţionăm că, până în data de 31 martie 2018, persoanele care se asigură în mod individual beneficiază de reduceri în mărime de 50% şi 75% din valoarea primei, care a rămas la nivelul celei de anul trecut – 4.056 de lei.

În cazul salariaților, prima de asigurare medicală se achită în formă de contribuție procentuală din salariu și alte recompense. Aceasta se stabilește la nivel de 9%, dintre care 4,5% este contribuția angajatorului și tot atât – contribuția persoanei asigurate.

Pentru informaţii suplimentare, cetățenii pot contacta serviciul telefonic al CNAM – 0 800 99999.