/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Jaf de milioane la Paris. Cinci persoane înarmate au furat bijuterii dintr-un magazin

11 ianuarie 2018, ora 07:53

Cu toate că autorităţile au reuşit să aresteze trei dintre infractori, ceilalţi doi au reuşit să fugă, iar bijuteriile nu au fost încă recuperate. Poliţia a declarat că nu există victime.

“Pierderea este foarte mare şi rămâne să fie evaluată”, a declarat o sursă a poliţiei, care a preferat să rămână anonimă, în timp ce o alta spus că o geantă care ar putea conţine câteva bijuterii a fost recuperată.

Potrivit The Washington Post, infractorii au atacat magazinul Reza, unde au spart vitrinele pentru a putea lua bijuteriile şi alte lucruri de valoare. Magazinul poate fi accesat atât din bulevard, cât şi din interiorul hotelului Ritz.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în acest caz de jaf armat comis de o bandă organizată, conform unei surse judiciare citate de AFP.

Ritz a fost deschis în Paris în 1898 şi a fost primul hotel alimentat cu energie electrică la toate etajele şi în toate toaletele din interiorul camerelor.

Fostă locuinţă a celebrei creatoare de modă Coco Chanel şi a scriitorului Marcel Proust, Ritz a fost de asemenea şi un loc preferat de autorul american Ernest Hemingway. De asemenea, Diana, Prinţesă de Wales şi-a petrecut la Ritz ultima noapte înaintea accidentului rutier în care şi-a pierdut viaţa, în 1997, alături de iubitul său, Dodi Fayed, fiul proprietarului hotelului, Mohammed Al-Fayed.

Jafurile armate care au ca ţintă magazinele de bijuterii nu sunt neobişnuite în zona străzilor luxoase din apropierea Pieţii Vendeme situată în inima capitalei Franţei unde este amplasat Ritz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram