Un grup criminal organizat, care era implicat în circulația ilegală a drogurilor, a fost desființat în regiunea de sud a Republicii, în special în or. Cahul, s. Crihana Veche, r-l Cahul, r-l Taraclia etc.

Astfel, în cadrul efectuării mai multor percheziții în domiciliile persoanelor bănuite, au fost descoperite și ridicate în jur de trei kg de droguri, în special paie de mac, marihuana, metadon, ect., ceea ce prezintă proporții deosebit de mari. Totodată au fost depistate și ridicate atât obiecte predestinate pentru prelucrarea drogurilor, consumarea lor, cât și mijloace speciale de comunicare, folosite la comiterea crimei.

În total au fost stabiliți și reținuți cinci membrii a grupării criminale, fața de care la demersul procurorului au fost aplicate măsuri preventive sub forma de arest.

Acțiunile persoanelor reținute cad sub incidența art. 217 1 al. (4) lit. b), d) Cod penal, care prevede pedeapsa sub forma de închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Gruparea criminală a fost documentată pe timp de aproape cinci luni, la momentul actual de către procurorii PCCOCS oficiul Sud și ofițerii de investigații ai INI a MAI se întreprind măsuri pentru identificarea și altor persoane, care fac parte din această grupare criminală.