/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Legea „anti presă internațională”, adoptată în primă lectură în Rusia

12 ianuarie 2018, ora 14:18

Co-autorul legii, Peter Tolstoi, a menționat că agenții străini vor trebui să își marcheze articolele, inclusiv atunci când le distribuie pe rețelele de socializare. Astfel, utilizatorii vor indica că distribuie pe pagina lor subiecte ale agenților străini.

„În această lege nu există nici un cuvânt despre cenzură în nici una dintre manifestările sale, deoarece conținutul mesajelor nu va fi afectat în nici un fel”, a spus Tolstoi.

Acest proiect este deja al doilea document aprobat în Federația Rusă pentru recunoașterea mijloacelor de informare în masă ca fiind agenți străini. Menționăm că deja mai multe instituții media au fost declarate agenți străini. Printre acestea se numără: Radio Europa Liberă/Radio Libertatea (Svoboda), Vocea Americii (VOA), postul de televiziune Current Time, Siberia.Reality, Idel.Reality, Factograph, KavkazRealii, Crimea.Reality, AzadliqRadiosu.

Potrivit proiectului, agenți străini vor fi declarate atât instituțiile media, cât și orice persoană care va difuza informații în schimbul unor sume de bani primite din exterior.

Această lege este prezentată drept o ripostă la înregistrarea în SUA sub același nume de „agent străin” a postului de televiziune RT, controlat de statul rus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram