/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Apartamentele din Chișinău ce oferă cazare prin intermediul Airbnb sau Booking ar genera o concurență neloială

missing
13 ianuarie 2018, ora 13:38

Nimeni nu va fi de acord cu schimbarea destinației propriului apartament, pentru că, peste un timp, proprietarul se poate răzgândi și va dori iarăși să locuiască acolo. Noi credem că problema poate fi soluționată prin facilitarea înregistrării unui astfel de gen de activitate. Astfel ca proprietarul apartamentului să nu fie obligat să schimbe destinația imobilului”, a spus Vladislav Rusu.

Potrivit directorului Agenției Turismului, apartamentele private care oferă cazare pentru turiști ar trebui să fie înregistrate ca fiind serviciu de cazare, dar fără să fie necesară schimbarea destinației imobilului. Odată ce înregistrează venituri, patronii – să achite impozite și taxe.

În Republica Moldova sunt înregistrate în jur de 250 de structuri de cazare pentru turiști. Hotelurile sunt cele mai numeroase, fiind urmate de pensiuni, vile, moteluri sau stațiuni balneare. Apartamentele private care oferă cazare pentru turiști nu sunt incluse în statistica oficială. Pe lângă ele, mai sunt și casele care oferă cazare la țară, în familii. Din cele 250 de structuri de cazare înregistrate, doar 120 dețin certificate de clasificare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram