În cadrul ședinței de vineri, 12 ianuarie 2018, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit cuantumul lunar al subvenţiilor de la bugetul de stat pentru anul 2018 destinate partidelor politice conform performanţelor obţinute la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 şi alegerile locale generale din 14 iunie 2015. 

Potrivit hotărîrii CEC, cuantumul subvenției lunare pentru fiecare vot valabil exprimat acordat partidelor politice și blocului electoral în cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014 este de circa 1,11 lei, iar cuantumul subvenției lunare pentru fiecare vot valabil exprimat la alegerile locale generale din 14 iunie 2015 este de circa 0,47 lei.

Subvențiile alocate de la bugetul de stat vor fi virate lunar în conturile bancare special destinate în acest sens deschise de către partidele politice.

Partidele au obligația de a prezenta lunar, pînă la data de 10 a fiecărei luni, în formă electronică Informația lunară privind cheltuielile partidului din subvențiile de la bugetul de stat, conform modelului aprobat prin Regulamentul privind finanțarea activității partidelor politice.