/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Situaţia produselor lactate pentru bebeluşi infectate cu Salmonella afectează 83 de ţări

missing
15 ianuarie 2018, ora 07:43

Situaţia a fost depistată încă din luna decembrie a anului trecut. Produsele lactate au fost retrase după constatarea contaminării cu Salmonella la o fabrică a companiei Lactalis. Peste 35 de bebeluşi din Franţa au fost infectaţi cu Salmonella, iar părinţii acestora au declanşat procese în instanţă. Un alt caz de infectare a fost confirmat în Spania.

Salmoneloza (infecţia cu Salmonella) este o infecţie bacteriană comună care afectează tractul intestinal. Simptomele includ greaţă, diaree severă, crampe stomacale, vărsături şi deshidratare severă.

Directorul companiei Lactalis, Emmanuel Besnier, a negat faptul că s-a încercat muşamalizarea incidentului, adăugând că va colabora cu autorităţile, iar familiile afectate vor primi compensaţii financiare.

Potrivit investigaţiei preliminare, contaminarea cu Salmonella ar fi fost cauzată de lucrările de renovare la fabrica Celia din localitatea Craon, aflată în nord-vestul Franţei.

Grupul Lactalis este unul dintre cei mai mari producători de produse lactate din lume, cu vânzări anuale de 17 miliarde de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram