/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Trăian Băsescu: Voi depune un proiect privind unirea cu Republica Moldova

15 ianuarie 2018, ora 11:34

„(La începerea sesiunii parlamentare-n.r.) voi depune un proiect legat de unirea cu Republica Moldova, bazat şi pe Decizia 148 a Senatului SUA. (…) A fost iniţiativa unui grup de senatori ai SUA ca imediat ce Republica Moldova şi-a declarat independenţa să facă o trecere în revistă a dreptului Republicii Moldova de a se uni cu România. (…) (în contextul unificării Germaniei-n.r.), într-o declaraţie dedicată Republicii Moldova se precizează dreptul acestei ţări de a se reuni cu România, în condiţiile Actului final de la Helsinki, articolul 1(…)”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, la B1 TV.

Traian Băsescu a afirmat că unirea cu Republica Moldova poate fi realizată „dacă vor moldoveni”. „Procedura ar fi să vrea moldoveni, (…) prin decizia Parlamentului”, a precizat Traian Băsescu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram