Cel puţin 75 de persoane au fost rănite luni în Indonezia în urma prăbuşirii spectaculoase a unui tavan interior din clădirea cu două turnuri unde se află Bursa de la Jakarta, transmite Agerpres.

Structura s-a prăbuşit peste parterul turnului numărul doi al Bursei, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei, Rheza Andhika, citat de agenţia Bloomberg, adăugând că nu este vorba de o explozie.

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată un grup de circa 40 de studenţi aflaţi la etajul care cedează brusc, ei căzând într-un morman de metale, sticlă şi moloz peste alte persoane aflate la parter. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că sunt 75 de răniţi. În mod miraculos, deocamdată nimeni nu şi-a pierdut viaţa.

Cauza accidentului deocamdată nu a fost determinată, o ipoteză fiind slăbirea structurii din cauza degradării materialului.

Respectiva clădire, cu 32 de etaje şi construită în anul 1995, a fost în anul 2000 ţinta unui atentat comis de extremiştii islamişti cu un vehicul capcană, cel puţin zece persoane fiind atunci ucise şi alte zeci rănite.