Eurodeputata Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de premier, a făcut prima declarație publică. „Trebuie să gândesc pozitiv”, a declarat aceasta care a precizat că o recomandă „colegii”, transmite realitatea.net.

„Le mulțumesc foarte mult colegilor mei pentru increderea acordată. Acest lucru mă onorează și mă responsabilizează. Nu pot să fac declarații până nu văd dacă domnul Iohannis ma desemnează”, a declarat Dăncilă.

Aceasta a mai spus că nu-și dorește să dezamăgească pe nimeni. „Dacă colegii mei au avut încredere, trebuie să nu-i dezămăgesc”, a declarat Dăncilă.

Cât despre cum va fi viitorul, în contextul în care ultimii premieri ai României au fost eliminați, Dăncilă a spus că trebuie să gândească pozitiv. „Eu sunt o fire optimistă și echilibrată și trebuie să gândesc pozitiv”, a spus aceasta.

Amintim că, Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia premierului Mihai Tudose şi va convoca pentru miercuri, 17 ianuarie, consultări cu partidele politice pentru formarea noului Guvern.