/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Alertă METEO: Avem cod portocaliu de precipitații puternice și intensificări ale vântului

missing
17 ianuarie 2018, ora 16:10

Potrivit meteorologilor, pe o mare parte a teritoriului se prevăd precipitații puternice, predominant sub formă de lapoviță, cantitatea precipitațiilor va constitui 20-25 l/m2. Se vor produce depuneri de lapoviță, local pe drumuri se vor forma troiene. Vântul nord-vestic va sufla cu intensificări de până la 15-18 m/s.

În nordul țării se menține codul galben și se prevăd precipitații, predominant sub formă de lapoviță, cantitatea de precipitații va constitui 15-20 l/m2. Vântul nord-vestic va sufla cu intensificări de până la 15-18 m/s.

În acest context, Poliția Națională recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile, dar și recomandările polițiștilor de patrulare.

De asemenea, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie şi următoarele principii de conduită preventivă: verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire. Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare. Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen. Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

Totodată, este bine vă aveţi în portbagajul automobilului o lopată, sare/nisip şi lanţuri.

Asiguraţi-vă cu rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

Informaţi-vă despre condiţiile de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Pietonilor li se recomandă să fie prudenți, să traverseze doar în locuri permisive strada.

Foto: meteo.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram