/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

În maternitățile din țară vor fi amenajate spații gratuite pentru sesiunile foto la externare

missing
17 ianuarie 2018, ora 14:44

„S-a constatat că există acest gen de servicii în cadrul instituțiile menționate, doar că acestea au fost instituite la cererea părinților, motivând că nașterea unui copil este un eveniment important pentru mamă, cuplu, familie, rude etc. Ministerul a cerut tuturor conducătorilor centrelor perinatale să amenajeze un spațiu special care va fi oferit gratuit părinților pentru organizarea individuală a evenimentului de externare”, se menționează într-un comunicat de presă al ministerului.

Menționăm că un grup de mame au adresat o petițe autorităților în care solicită emiterea unui Ordin, prin care să fie reglemenată procedurat de externare din maternitățile din toată țară, „într-un mod în care femeia și nou-născutul sunt respectați și nu este deranjată intimitatea familiei”. Acestea au mai solicitat și interzicerea expres a oricăror servicii fotografice contra plată, dar și amenajarea obligatorie a unei zone de ieșire.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram