Partidul Socialiștilor condamnă intenția lui Traian Băsescu de a înainta în parlamentul României o inițiativă legislativă privind unirea Republicii Moldova. PSRM solicită ca fostul președinte român să fie declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, iar activitatea tuturor partidelor și mișcărilor unioniste să fie interzică pe teritoriul țării noastre.

„Nu este pentru prima dată când fostul președinte al României și-a permis să facă declarații care amenință statalitatea Republicii Moldova. În acest sens, este îngrijorător faptul că nicio instituție de stat a Republicii Moldova, cu excepția Președinției Republicii Moldova, nu a emis o declarație oficială în această privință”, se menționează într-un comunicat de presă al partidului.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova solicită autorităților să ia măsuri decisive „pentru a proteja statalitatea țării noastre și pentru a suprima orice încercare de lichidare a statului nostru suveran și independent”.

În același timp, socialiștii menționează că această poziție nu este îndreptată împotriva României și că vor să o privească ca pe un stat prietenos.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!