/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ședința de judecată în dosarul Lucinschi, amânată. Fostul deputat a fost internat în spital

missing
17 ianuarie 2018, ora 12:10

Domnul Chiril Lucinschi a început să se simtă rău începând cu data de 13 ianuarie în mod mai accentuat. Ieri (n.r. 16 ianurie) a fost supus unor investigații medicale și astăzi dimineața a fost internat în spital”, a menționat avocatul, Corina Straton.

Avocata a mai spus că următoarea ședință va avea loc pe 24 ianuarie, și „în ritm alert și accelerat” au fost programate și datele pentru celelalte ședințe: în data de 2 februarie, 7 , 9 și 14 februarie.

Procurorul a menționat că a fost sunat de Lucinschi, care și-a cerut permisiunea să meargă la un spital pentru a fi supus unei investigații medicale. „Astăzi dimineață cu jumătate de oră înainte de ședință am fost informat că el a fost internat”, a declarat Eugen Rurac, procuror.

Rurac a spus că astăzi Chiril Lucinschi trebuiau să fie audiat pe marginea acuzațiile înaintate.

Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai 2017, fiind bănuit de spălare de bani și fals în declarația de avere. Potrivit acuzării, în perioada 2012-2014, companiile aflate în proprietatea fostului deputat, prin intermediul unor contracte fictive, ar fi primit bani pentru anumite servicii. Procurorii spun că mijloacele financiare ar fi provenit de la BEM, Banca Socială și Unibank. Însăși Lucinschi respinge acuzațiile și spune că toate contractele sunt valabile. Dacă va fi demonstrată vinovăția lui, el riscă până la 10 ani de pușcărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram