/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un polițist de investigație ar fi cerut mită pentru a influența procurorii și judecătorii

missing
17 ianuarie 2018, ora 10:20

Potrivit materialelor anchetei, pe parcursul anului trecut, polițistul ar fi pretins și primit mai multe sume bani ce nu i se cuvin, sub pretextul că are influență asupra procurorilor și judecătorilor să emită decizii favorabile pe un dosar.

Inițial era vorba despre 4 000 de lei pentru a determina un procuror din cadrul Procuraturii raionului Soroca să nu atace cu recurs o încheiere de judecată. Alți 200 de euro ar fi fost pretinși pentru a influența magistrații de la Curtea de Apel Bălți, și 250 de euro suplimentar, pentru ca cei din urmă să respingă recursul procurorului.

În după-amiaza zilei de ieri, polițistul a primit ultima tranșă de 250 de euro, transmişi sub controlul CNA, omul legii fiind prins în flagrant delict. Pe numele bănuitului a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 326 – traficul de influență. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 7 ani de puşcărie sau o amendă de până la 300 000 de lei.

Operaţiunea de reţinere a fost sprijinită de Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI, iar cazul se investighează sub conducerea Serviciului “Nord” al Procuraturii Anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram