/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Directorul unui gimnaziu internat, bănuit de trafic de copii, va compărea pe banca acuzaților

18 ianuarie 2018, ora 13:10

Procurorii au stabilit că directorul Gimnaziului a transmis omului de afaceri, copilul plasat în instituţia de învăţământ, pentru exploatare sexuală necomercială.

Ca urmare, cu acordul directorului, copilul, care provine dintr-o familie social-vulnerabilă, în perioada lunilor mai-septembrie ale anului 2017, a locuit într-un apartament din mun. Chişinău închiriat de către sponsor, unde a fost exploatat sexual de către acesta. În luna septembrie 2017, în rezultatul intervenţiei procurorilor şi ofiţerilor, copilul a fost salvat şi plasat în custodia organelor publice abilitate, acestuia fiind acordată asistenţa socială şi psihologică necesară.

În prezent inculpaţii se află în stare de arest. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi ei riscă pedeapsa de la 15 până la 20 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani, ori detenţie pe viață.

La moment, în baza mai multor plângeri, sunt în desfăşurare investigaţii privind pretinsele acţiuni de tortură, tratamente inumane şi degradante, comise în privinţa elevilor din cadrul aceluiaşi Gimnaziul-Internat din mun. Chişinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram