Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a lui Igor Sandler, directorul gimnaziului internat nr.3, acuzat de trafic de copii, dar și a complicelui acestuia, un om de afaceri.

Procurorii au stabilit că directorul Gimnaziului a transmis omului de afaceri, copilul plasat în instituţia de învăţământ, pentru exploatare sexuală necomercială.

Ca urmare, cu acordul directorului, copilul, care provine dintr-o familie social-vulnerabilă, în perioada lunilor mai-septembrie ale anului 2017, a locuit într-un apartament din mun. Chişinău închiriat de către sponsor, unde a fost exploatat sexual de către acesta. În luna septembrie 2017, în rezultatul intervenţiei procurorilor şi ofiţerilor, copilul a fost salvat şi plasat în custodia organelor publice abilitate, acestuia fiind acordată asistenţa socială şi psihologică necesară.

În prezent inculpaţii se află în stare de arest. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi ei riscă pedeapsa de la 15 până la 20 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani, ori detenţie pe viață.

La moment, în baza mai multor plângeri, sunt în desfăşurare investigaţii privind pretinsele acţiuni de tortură, tratamente inumane şi degradante, comise în privinţa elevilor din cadrul aceluiaşi Gimnaziul-Internat din mun. Chişinău.