/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cumnatul și nașul lui Filat nu va fi eliberat din închisoare prin aplicarea amnistiei

21 ianuarie 2018, ora 12:14

La sfârșitul anului trecut, judecătorul Mihail Diaconu a respins demersul șefei Penitenciarului nr. 16 Pruncul, acolo unde își ispășește pedeapsa nașul lui Vlad Filat, motivând că la data intrării în vigoare a Legii privind amnistia, 9 septembrie 2016, pe numele lui Rusu nu exista o sentință de condamnare irevocabilă. Este cea de-a doua încercare a lui Ion Rusu de a beneficia de amnistie.

La 6 noiembrie 2015, cumnatul și nașul lui Vladimir Filat a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buiucani. Instanţa de Apel l-a recunoscut vinovat pe cumnatul și naşul fostului premier din căsătoria cu Angela Gonța de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt care a adus prejudicii Băncii de Economii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram