/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Criza transportului de la Puhoi: Ministerul Economiei le propune locuitorilor 12 curse directe de Chișinău

missing
23 ianuarie 2018, ora 08:40

„Prin ordinul ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, au fost efectuate un șir de modificări la orarul curselor care leagă localitatea Puhoi de municipiul Chișinău, astfel fiind instituite 12 curse auto regulate pe tronsonul Puhoi-Chișinău-Puhoi. Alte 38 de curse regulate tranzitează satul Puhoi și, de asemenea, reprezintă o opțiune de deplasare pentru locuitorii satului”, se arată într-un comunicat emis de ministerul Economiei.

Totodată, prin ordinul anunțat a fost dispusă obligativitatea operatorilor de transport de a antrena în orele de vârf unități cu capacitate de îmbarcare de cel puțin 30 de locuri.

Referitor la solicitarea primarului localității Puhoi, Petru Frunze, de a implica cele două autocare achiziționate de administrația publică locală, trebuie de menționat că atribuirea rutelor și curselor deschise către operatorii de transport poate avea loc doar în baza unui concurs public, desfășurat în conformitate cu cadrul legal”, se mai menționează în mesaj.

Petru Frunze, primarul de Puhoi, însă se arată nemulțumit de decizia Ministerului Economiei. Aceasta a menționat pe pagina sa de Facebook că sătenii au cerut să fie puse în circulație autobuzele cumpărate din banii lor, iar banii câștigați din vânzarea biletelor să ajungă în bugetul localității.

Pe 24 ianuarie, locuitorii din Puhoi vor avea o nouă ședință cu cei de la Economie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram