Mihaela Spătaru, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, este singura persoană din țara noastră care a fost inclusă în ediția 2017 a prestigiosului top al celor mai de succes tineri sub 30 de ani (Forbes 30 Under 30 Europe) creat de revista americană de profil economic Forbes.

Mihaela a fost nominalizată la categoria „Drept și legislație”, fiind singura deputată din Comisia Parlamentară pentru securitate națională, apărare și ordine publică.

„A fost o surpriză plăcută. Pentru mine e important că munca tinerilor din Republica Moldova să fie văzută din afară. Nu m-am gândit să mă regăsesc în acest top. Mă bucur că au început să apară mai mulți tineri de la noi și cred că în următorii ani vor fi și mai mulți”, a spus Mihaela pentru TV8.

Tânăra deputată consideră că a fost inclusă în topul Forbes pentru activitatea sa parlamentară, dar și implicarea în mai multe structuri cum ar fi Platforma Femeilor din Parlament.

În sesiunea de primăvară a legislativului, Mihaela Spătaru a avut o singură inițiativă în grup prezentată în Parlament.

Pentru alcătuirea topului, jurnaliştii Forbes Europe au selectat 300 de tineri antreprenori, lideri creativi şi fondatori de startup-uri consideraţi „cei mai buni dintre cei mai buni” în 13 de domenii de activitate variate.

Anterior, în topul Forbes a fost inclus și tânărul moldovean Doru Curoșu, ex-președintele Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova.