Președinția se declară indignată după ce o echipă de filmare a postului rusesc de televiziune RTVI nu a fost lăsată să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Purtătorul de cuvânt al președinției susține că a luat legătura cu conducerea postului de televiziune, urmând ca Igor Dodon să le acorde un interviu în timpul apropiat.

„Scrisoarea către aparatul președintelui Republicii Moldova cu rugămintea da a realiza un interviu a fost trimisă din oficiul RTVI, amplasat în New York”, a scris pe pagina sa de Facebook Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președinției.

În ciuda faptului că jurnaliștii au prezentat polițiștilor de Frontieră o invitație oficială din partea lui Igor Dodon și o scrisoare din partea RTVI, care confirma scopul vizitei, echipei de filmare i s-a refuzat intrarea în Moldova. Poliția de Frontieră a emis jurnaliștilor și un certificat privind refuzul de intrare din cauza „neîndeplinirii condițiilor prevăzute de art. 8 din Legea nr. 200 din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova”.

Reamintim că, în ultimele zile, Poliția de Frontieră i-a interzis accesul în R. Moldova și jurnalistei de la NTV Russia, Irada Zeynalova. Aceasta a făcut cale întoarsă la Moscova, însă peste două zile a revenit la Chișinău, la insistența președintelui Igor Dodon.