/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reacția președinției după ce jurnaliștii de la RTVi nu au fost lăsați să intre în Moldova

23 ianuarie 2018, ora 12:30

„Scrisoarea către aparatul președintelui Republicii Moldova cu rugămintea da a realiza un interviu a fost trimisă din oficiul RTVI, amplasat în New York”, a scris pe pagina sa de Facebook Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președinției.

În ciuda faptului că jurnaliștii au prezentat polițiștilor de Frontieră o invitație oficială din partea lui Igor Dodon și o scrisoare din partea RTVI, care confirma scopul vizitei, echipei de filmare i s-a refuzat intrarea în Moldova. Poliția de Frontieră a emis jurnaliștilor și un certificat privind refuzul de intrare din cauza „neîndeplinirii condițiilor prevăzute de art. 8 din Legea nr. 200 din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova”.

Reamintim că, în ultimele zile, Poliția de Frontieră i-a interzis accesul în R. Moldova și jurnalistei de la NTV Russia, Irada Zeynalova. Aceasta a făcut cale întoarsă la Moscova, însă peste două zile a revenit la Chișinău, la insistența președintelui Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram